Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Yönetmelik, Resmi Gazete'de 31 Ekim 2020 tarihinde yayımlandı. Gıda kodeksinin hazırlanmasında görevli olacak olan Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonunun (UGKK) oluşumu, çalışma usul ve esasları ile gıda kodeksi hazırlama usul ve esasları yeni yönetmelikte düzenlenmektir. Yönetmelik hükümleri kapsamında Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu ve alt komisyonlar oluşturuluncaya kadar mevcut Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu ve alt komisyonları çalışmalarına devam edecektir.
UGKK; Bakanlıktan gıda konusunda görev yapan üç üye, Sağlık Bakanlığından en az daire başkanı düzeyinde iki üye, her iki bakanlık tarafından ayrı ayrı seçilecek gıda konusunda uzman bilim insanı niteliğinde ikişer üye, Türk Standardları Enstitüsünden bir üye, gıda konusunda faaliyet gösteren ve en fazla üyeye sahip olan sivil toplum kuruluşundan bir üye olmak üzere toplam on bir üyeden oluşmaktadır.
UGKK'nın Görev ve Yetkileri;
- Gıda kodeksi çalışma kararının alınması ve yöntem belirlenmesi.
- Gıda kodeksi ile ilgili uluslararası toplantılar için Bakanlık tarafından oluşturulan ulusal görüşlerin değerlendirilmesi.
- Gıda kodeksi ile ilgili ulusal görüşlerin oluşturulması aşamasında gerekli olacak verilerin sağlanmasında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması ve verilerin toplanması.
- Gıda kodeksine ilişkin Bakanlık tarafından sunulan hususların değerlendirilmesi.
- UGKK'ya sunulan mevzuat taslakları için yayım kararının alınması.
- Gerekli görüldüğünde, taslaklarda değişiklik yapılması veya tekrar çalışma kararı alınması.
- Gerekli görüldüğünde, alt komisyon tarafından görüş değerlendirmesi yapılmaksızın, gıda kodeksinin hazırlanması, yayımlanması veya yürürlükten kaldırılması kararının alınması.
- Alt komisyon üyelerinin onaylanması olarak belirlenmiştir.
Yönetmeliğin tam metnine bağlantıdan ulaşılabilir; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/10/20201031-7.htm
Diğer Haberler

Dinçerler Ailesi Zile'ye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

5 Haziran'ı İçine Alan Hafta 'Türkiye Çevre Haftası' Olarak Kutlanacak

‘'Bi Tıkla Eta'' Projesi Hayata Geçiyor

Toyo Ink Group Sürdürülebilirlik Vizyonunu Açıkladı

Türkiye Ambalaj Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

AsiaStar'dan Türkiye'ye 18 Ödül

Süper Film Ambalaj 2020 - 2021 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Şişecam Avrupa'daki İlk Cam Ambalaj Tesisinin Temelini Macaristan'da Attı

Elba Bant'ın Mediterra'ya Satış Sözleşmesi İmzalandı

APF 2022 Strateji Planlama Toplantısı Çevrimiçi Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi Çevre Söyleşisine ASD Konuk Oldu

Polibak'tan Üretim Sahasını Genişleten Yeni CPP Yatırımı

İklim Şurası 217 Tavsiye Kararı ile Tamamlandı

TÜSİAD Deloitte Digital İş Birliği ile Hazırlanan 'eTicaret Raporu' Tanıtıldı

Park Cam 3. Fırın için İmza Attı

Türk Sanayisinin İlk Yeşil Hidrojen Tesisi için İmzalar Atıldı

Güneş ve Rüzgar Enerjisi Yatırımlarına Yeni Teşvik Getirildi

Genel Amaçlı Metal Ambalaj Kutularının Yararlarını Öne Çıkaran 10 Özelliği

Cam Ürün Grubu Çevre Etiketi Kriterleri Yayımlandı
