Tosyalı Toyo Teneke Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkarıyor
Türkiye'nin global çelik üreticisi Tosyalı Holding ile Japonya'nın yüksek teknolojili çelik üreticisi Toyo Kohan'ın ortak girişimi olan Tosyalı Toyo yaptığı yeni yatırımlarla birlikte büyümesini sürdürüyor.
Tosyalı Toyo, 325 bin tonluk teneke üretim kapasitesini iki katına çıkararak 650 bin ton seviyesine ulaşmak için yatırımlara başladı. Şirketin bu kapsamda, yeni Tin Free Steel (kalaysız teneke) üretimi de dahil olmak üzere bir dizi yatırımı olacak.
200 Milyon Dolarlık Yatırım
Yaklaşık 200 milyon dolar tutarındaki ilave kapasite artışının 2023 sonu itibarıyla devreye alınması planlanıyor.
Tosyalı Toyo'nın yüksek teknoloji ile üretilen ambalaj çeliği kapasitesini artırmaya yönelik bu yatırımı, yaşanan pandemi ile birlikte Türkiye'de ve dünyada sağlıklı, pratik ve hijyenik olan ambalajlı gıdaya yönelik artan talebe istinaden şirketin müşterilerinin taleplerini karşılayabilmesi açısından büyük bir önem taşıyor.
Osmaniye'de 900'e yakın çalışanıyla, 250 bin m² alanda kurulu alanda faaliyet gösteren, 1 milyon ton haddeleme kapasitesi ile 2017 yılı Mayıs ayı itibarıyla ticari üretimine başlayan Tosyalı Toyo, teneke, galvanizli sac, boyalı sac, soğuk haddelenmiş sac ve asitli-yağlı rulo üretimi gerçekleştiriyor.
Diğer Haberler
Türkiye Ambalaj Sanayisinin 30 Yıllık Hafızası ve Geleceği
Ambalaj Dünyası'nın 188. Sayısı Yayımlandı
T.C. İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından, İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Strateji ve Eylem Planları Yayımlandı
Oluklu Mukavva Kağıdından İnşa Edilen İlk Kaykay Platformu
WorldStar 2024 Kazananları Açıklandı
AsiaStar'dan Türkiye'ye 9 Ödül
Greif Türkiye'de Yeni IBC Tesisini Açtı
Işıklar Enerji Holding Kazakistan'da Şirket Kurdu
AB Karbon Vergileri İçin Raporlama Kurallarını Açıkladı Avrupa Komisyonu Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) kapsamında yapılması zorunlu ola
Türkiye AsiaStar'da 17 Ödül Kazandı
AB Ambalaj ve Ambalaj Atığı Tüzüğü Taslağı
Korsini'yi ABD'li MCC Satın Aldı
Bakioğlu Holding'ten Bakcycle Esnek Ambalaj Geri Dönüşüm Tesisi
Eviosys Türkiye'ye Yatırım Yapacak
DEEP Projesi 1. Çalışma Ziyareti, Belçika ve Hollanda'da Gerçekleştirildi!
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi Gerçekleşti
COP27 Mısır'da Düzenlendi
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İçin Kurul Oluşturuldu
Yeni Orta Vadeli Program Resmi Gazete'de Yayımlandı