7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi Gerçekleşti
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi “Bugün ve Gelecekte Güvenli Gıda” mottosuyla 3 – 4 Kasım tarihlerinde, Gıda Güvenliği Derneği tarafından Uluslararası Gıda Koruma Birliği ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımız destekleri ile organize edildi.
T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Kongre Başkanı Samim Saner, Uluslararası Gıda Koruma Derneği (IAFP) Başkanı Ruth L. Petran ve Küresel Gıda Güvenliği İnisiyatifi (GFSI) Kıdemli Proje Yöneticisi Anne Gerardi'nin açılış konuşmalarını yaptığı, İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre, kamu kurumlarını, sektörü, üniversiteleri, meslek kuruluşlarını, uluslararası uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek gıda ve gıda güvenliği ile ilgili bir çok oturumuna ev sahipliği yaptı.
İki gün süren Kongrede 23 yabancı ve 48 yerli konuşmacı 3 ana oturum ve paralel oturumlarda sunumlarını gerçekleştirdiler. Gıda zincirinin her aşamasını temsil eden 36 kurumun varlıkları ve katkıları ile düzenlenen 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi 18 farklı ülkeden yabancı konuklar dâhil 400'den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşti.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Ambalaj ve Gıda Güvenliği arasında tam doğrusal bir ilişki olduğunu savıyla kongreye başlangıcından bugüne destek veren ana paydaşlardan biri. 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi'nde “Güvenli Gıda için Sürdürülebilir Ambalaj” konulu Ambalaj & Gıda Güvenliği Oturumu da ASD desteğiyle organize edildi. Oturumda ASD Genel Sekreteri Aslıhan Arıkan “Sürdürülebilir Gıda Güvenliği için Ambalajın Rolü” başlıklı sunumuyla yer aldı.
Kongre programında yer alan güncel konu ve sorun alanlarının ele alındığı Kongre'nin sonuç bildirgesi de yayınlandı.